Telefon: +36 1 477 45 00
1088 Budapest, József krt. 4.Térkép

Munkácsy díjas művész kiállítása költözött a Hotel Nemzetibe

Somody Péter „Kapcsolati kísérlet” című tárlata a patinás épület falain

„Somody Péter munkáit tekintve általánosan elmondható, hogy kevés, de pontosan megválasztott színekkel és különféle alapfelületekkel (vászon, fa, plasztik) nem egy sajátos mondanivaló kifejezésére törekszik, hanem arra, hogy az anyag adottságaiból hozza létre, tárja fel vagy hívja életre az anyagban benne rejlő bármifajta szubsztanciát.”– mondta el Fekete Vali műkritikus, esztéta, a Hotel Nemzeti legújabb kortárs kiállításának megnyitóján. A 119 éves hotel küldetéséhez híven folyamatosan megújuló kortárs kiállításoknak ad otthont, amelynek köszönhetően ezúttal Somody Péter mesterművei díszítik a patinás szálloda falait.

A szálloda immáron hatodik alkalommal ad helyet kortárs kiállításnak, az „Artistic Spirit of Budapest” (Budapest Művészeti Szellemiségéért) gondolat jegyében küldetésének tekinti Budapest művészeti és kulturális életének bemutatását és támogatását. Ennek keretében szezonálisan megújuló kortárs magyar képzőművészeti kiállítással várja vendégeit. Somody Péter „Kapcsolati kísérlet” című kiállításának megnyitóján beszédet mondott Philippe Godard az Accor és Orbis dél- kelet európai luxus- és felsőkategóriás szállodák területi vezetője, illetve Kerékgyártó Zoltán a Hotel Nemzeti igazgatóhelyettese.

nemzeti15

A Hotel Nemzetiben áprilistól megtekinthető a „Kapcsolati kísérlet” című kiállítás, melynek nagyszabású megnyitóján számos művészetet kedvelő közönség vett részt.
A kiállítást Fekete Vali nyitotta meg, aki így szólt Somody munkásságáról: „Az anyag csendes jelenlétének lehetünk tanúi. A mozgás megragadása által egyfajta jövőképet teremt, hiszen egy mozdulatnak mindig van folytatása. A kép magában hordozza az elkövetkezendő időpillanatok ritmusát. Képei látszólag banális eszközökkel egyfajta folytonosságot, derűt, jövőbe vetett hitet sugároznak.”

Somody Péter munkásságát 2015 márciusában Munkácsy díjjal jutalmazták. A nemzetközileg elismert művész festményeit kiállították már Budapest mellett Hágában, Aradon, Dortmundban, Brüsszelben, Münchenben és számos nagyvárosban.

Az autentikus épület falain Somody Péter kiállítása együtt él a szálloda vendégeinek mindennapjaival. Az érdeklődők egészen 2015 augusztusának végéig élvezhetik a különleges képek hangulatát, melyeket a nap bármely szakában ingyenesen tekinthetnek meg.

 

Korábbi kiállításaink

 

Asztalfoglalás

Írjon nekünk!
Ha szeretne asztalt foglalni, írjon nekünk vagy foglalja le helyét telefonon.
Telefon: 06-1-477-45-00

Hasznostudnivalók

• Ingyen WI-FI vendégeinknek
• Parkolási lehetőség a szálloda mögötti parkolóházban
• Mozgáskorlátozottak számára könnyen megközelíthető

Hírlevél feliratkozás

[contact-form-7 404 "Not Found"]