Telefon: +36 1 477 45 00
1088 Budapest, József krt. 4.Térkép

Nemzeti Müvész Klub

A Nemzeti Művész Klubot a Hotel Nemzeti Budapest hívta életre. A számos művészeti ág kiválóságaiból szerveződött szakmai-baráti közösség és az ala­pító Hotel Nemzeti Budapest közös célja, hogy a szálló kulturális szellemisé­gének újjáélesztésével aktív formálói legyenek Budapest művészeti életének. Az összesen 15 új taggal nem csak a létszám bővült, de a Klubban képviselt művészeti ágak köre is.

A Nemzeti Művész Klub sikerét biztosítja, hogy már megalapítása percében maga mögött tudhatta főtámogatóját: a Hotel Nemzeti Budapestet.

„A Hotel Nemzeti Budapestnek történelme van, mely összefonódik Budapest kulturális arany­korának történetével. Amikor a szálloda MGallery koncepcióba illesztését megálmodtuk, nem lehetett más a vezetőelvünk csakis az, hogy újraélesszük a falak között szunnyadó művészeti szellemiséget. Így került sor a Nemzeti Művész Klub megalapítására. Boldogok vagyunk, hogy ízelítőt adhatunk vendégeinknek Budapest kulturális értékeiből, s ennek hírét vihetik a világ­ban” – nyilatkozta Vaszily Edit szálloda igazgató.

A Nemzeti Művész Klub tagjai örömmel vállalkoztak a Hotel Nemzeti Budapesttel való közös munkára, hiszen a hivatásuk iránt érzett elkötelezettség, valamint a felnövekvő új művészgenerációk támogatásának lehetősége kellő motivációt jelentenek egy sikeres együttműködéshez.

„Budapest egykor egy pezsgő kulturális főváros volt. A kávézók, éttermek tele voltak írókkal, színészekkel és persze a közönség érdeklődő, lelkes tömegeivel. Az emberek személyesen talál­kozhattak a nagy művekkel és megalkotóikkal. Manapság a kortárs művészet egy szűk réteget vonz, s az emberek egy része azzal is csak az internet személytelenségén keresztül találkozik. Ez nem jó! Nagy dologra készülünk. Szeretnénk visszaadni a művészet személyességét. Ez mindenkinek jó lenne: nekünk is, a közönségnek is. Együtt újra értéket teremthetnénk, amit oly sokan hisznek elveszettnek a mai világban. – nyilatkozta Bodrogi Gyula, a Nemzeti Művész Klub alapító tagja.

Az új tagok különböző korosztályt és művészeti ágakat képviselnek, van köztük színész, zenész, éppúgy mint humorista vagy televíziós és reklám szakember. Utóbbiak első látásra meglepőek lehetnek, ám a Nemzeti Művész Klub célja nem csak a klasszikus, hanem az új alkotói tevékeny­ségek támogatása és megismertetése is. Ezzel teremtenek hidat a múlt és a jövő között.

„Nagy örömmel vállaltam, hogy én is részt vegyek a Nemzeti Művész Klub munkájában. Már hosszú évtizedek óta foglalkozom színészneveléssel az egészen apróktól a fiatal felnőttekig. Az, hogy az ifjúságnak lehetőséget adjunk a kiteljesedésre szép és előremutató feladat. Nem szabad az utánunk jövőktől félni és mi nem is félünk tőlük! Mindent megteszünk, hogy éljünk az összefogás erejével és megmutassuk, a 21. század is képes Blaha Lujzákat nevelni.” – mondta el Földessy Margit színművésznő.

A Nemzeti Művész Klub alapítói:

Béres Ilona, Bodrogi Gyula, Frenák Pál, Hernádi Judit, Karafiáth Orsolya, Keleti Éva, Kocsis Zoltán, Sass Sylvia, Szakály György, Szamódy Zsolt

A Nemzeti Művész Klub új tagjai:

Bagi Iván, Faragó András, Feke Pál, Földessy Margit, Jávori Ferenc Fegya, Kumin Viktória,Kútvölgyi Erzsébet, Napsugar von Bittera, Serbán Attila, Szabó Gyôzô, Szilas Rita, Szipál Péter, Szulák Andrea

 

Asztalfoglalás

Írjon nekünk!
Ha szeretne asztalt foglalni, írjon nekünk vagy foglalja le helyét telefonon.
Telefon: 06-1-477-45-00

Hasznostudnivalók

• Ingyen WI-FI vendégeinknek
• Parkolási lehetőség a szálloda mögötti parkolóházban
• Mozgáskorlátozottak számára könnyen megközelíthető

Hírlevél feliratkozás

[contact-form-7 404 "Not Found"]