zöld paradicsom

Zöld paradicsom savanyítása

A savanyúságok minden tekintetben fontos szerepet játszanak a főétel mellett. Azt is mondhatjuk, hogy a főételeknek meg van a sajátos savanyúságai, amelyek nélkül már nem azt az ízvilágot adják. A zöld paradicsom például egy nagyon ízletes savanyúság és nagyon sokféle sült hús mellé tálalható. A zöld paradicsom savanyítására kellő figyelmet kell szentelni, ugyanis ez adja meg a tökéletes ízét. Azt tudni kell a zöld paradicsomról, hogy csak megfőzve, vagy savanyítva lehet fogyasztani, ugyanis nyersen fogyasztva toxikus. A paradicsom önmagában igen népszerű zöldség, sőt talán a leginkább fogyasztott is a zöldségfélék között, ehhez nagy valószínűséggel az is hozzájárul, hogy rendkívül jó hatással van az szívre. Zöld változatban is pontosan ilyen népszerű, ha megfelelő módon van savanyítva. A zöld paradicsom savanyítása a már jól bejáratott recept alapján biztosan ízletes savanyúsággá válik, viszont a kezdők számára is van egy tuti recept, ami alapján savanyíthatják a még be nem ért paradicsomokat.

A zöld paradicsom savanyítása a megfelelő hozzávalókon is alapszik, ezek pedig az ecet, só, cukor, hagyma, babérlevél, szemes bors és mustármag. Első lépésben alaposan meg kell mosni a paradicsomot, majd egy tiszta üvegbe helyezzük őket, amelynek az aljába hagymakarikákat és kaprot teszünk. A lé hozzávalóit, amivel majd felöntjük a paradicsomokat egy lábasba öntve összeforraljuk, majd óvatosan öntjük a paradicsomokra, hogy el ne repedjen az üveg. A tetejére pedig egy kés hagyni nátrium-benzonátot teszünk, majd amikor teljesen kihűlt a kamrába elrakosgatjuk.