készségfejlesztő játék

Készségfejlesztő játék az élményszerű tanuláshoz

Csemetéje fizikai és szellemi képességeinek fejlődése szempontjából rendkívül fontos az ingergazdag környezet. Ezért ajánlott, hogy minél több készségfejlesztő játék helyet kapjon a gyerekszobában, hiszen így a család legfiatalabb tagja vidáman mókázva vagy izgalmas kalandok közepette tanul, ügyesedik. Ezek a játékszerek sokszor a felnőttvilág egyes alkotóelemeinek vagy tevékenységeinek miniatűr leképezései, így valóban az életre készítik fel az apróságokat.

Készségfejlesztő játékokkal már 3 hónapos kisgyermeket is meglephetünk, természetesen az életkori igényeket figyelembe véve. A legkisebb korosztálynak a különböző anyagú és tapintású, érdekes hangokat kiadó játékok a megfelelőek, amelyek segítségével a csöppség kedvet kaphat a körülötte levő világ felfedezéséhez.

8 hónapos kortól – a kúszás-mászás időszakában – a mozgásfejlesztő játékok kerülnek előtérbe, amelyek a finommotorikát vagy a nagymozgásokat, ideális esetben mindkettőt fejlesztik. Az óvodásoknak szóló készségfejlesztő játékok olyan képességek kibontakoztatásába is besegítenek, mint például a számolási készség, az iskolásoknak készült termékek pedig még hangsúlyosabban járulnak hozzá a tanulási készségek fejlesztéséhez.

Az okosjatek.hu internetes oldalon minden korosztálynak gazdag kínálatból válogathat. A számos készségfejlesztő játék között, olyan társasjátékokra is rátalálhat, amelyek a család felnőtt tagjait is hosszabb időre a gyerekszobában tartják. Ki tudna ellenállni a Rosszcsont nevű játék csontcsenő vagy a Mohó mókus makkgyűjtő kihívásának? Ezek minden korosztálynak üdítő szórakozást kínálnak, így már a családi együttlét kedvéért is érdemes beszerezni néhányat belőlük.

Szóljon hozzá!