Ethernet kábel

Mit kell tudni az Ethernet kábelről?

Az elmúlt 10 évben elképesztő ütemben és módon változott meg az, ahogy az emberek elérik, tárolják és megveszik a digitális média megannyi típusát. Mindehhez persze szükség van egy készülékre, ami ebben segít, internetre és nyilván nem hiányozhat az Ethernet kábel sem, ami garantálja a kettő közötti kapcsolatot.

A segítségével a világhálón található filmek, zenék és fényképek gyorsan és egyszerűen érhetők el, ideális módon akadályoktól, fennakadásoktól mentesen. Ma már nem a fizikai média van előtérben, hanem a digitális, az adatokra épülő média, amit számos eszközről megannyi helyre mozgatnak. De miért épp az Ethernet kábel mellett érdemes dönteni?

Például a különféle audio alkalmazások és protokollok szempontjából az ezzel továbbított jel kihasználhatja a CAT vezeték magas sebességét, alacsony időkésését és jelentős jelkapacitását úgy, hogy közben igazán alacsony lesz a jittert és bit-perfect kommunikáció. Nem is csoda, hogy mindenkinek erre van szüksége.

Temérdek hallgatói teszt és szakemberek által végzett kísérlet is igazolja, hogy egyáltalán nem szükséges otthon többszáz méter extra minőségű CAT-vezetéket beszerezni. A legfontosabb szakasz, ahol az Ethernet kábel meg tudja mutatni, hogy mire is képes, legtöbb esetben a lejátszó és router vagy switch között van.

Mi mindenre lehet jó a HDMI kábel?

A HDMI vezetékek a megjelenésüket követően az egyik legkelendőbb multimédiás interfésszé váltak a háztartásokban és az ipari szektorban egyaránt. Manapság a 2.0 HDMI kábel uralja a piacot. Hosszútávon biztos, hogy ezzel jár a legjobban a vásárló, ugyanis a 4K/HDR képi élményt teljes mértékben ki tudja élvezni.

A kacsa-audio.hu felhozatalában található KáCsa KCE-HH és KáCsa KCS-HH modellek rendelkeznek high speed tanúsítvánnyal és 4K/UHD képmegjelenítéssel. Azonban csak 5 méterig képesek garantálni ezt a tulajdonságot. Például egy 10 méteres HDMI kábel esetén már csak a Full HD minőség adott. Itt is, akárcsak egyéb ilyen vezetékeknél, különféle minőségi szintek vannak. A különböző HDMI kábel kategóriák vezető anyagtisztaságban és az árnyékolás/szigetelés minőségében is eltérhetnek egymástól.

Szóljon hozzá!