Amunra

Amunra – Egyiptomi kalandok, legjobb úticélok

Számtalan történelmi kincs rejlik Egyiptomban, és mindet érdemes megnézni. Szerencsémre több alkalmam is volt már arra, hogy ebben a hatalmas országban járjak, így egészen sok helyre eljutottam már. Tagadhatatlan rajongója vagyok ennek a kultúrának, és ha valakinek nem lenne elég bizonyíték erre a sok utazás, akkor ott van az Amunra oldala, amelyiknek szintén emiatt régi felhasználója vagyok.

Ezúttal azonban nem az Amunra oldalát szerettem volna bemutatni, hanem néhány izgalmas tippet szeretnék adni mindazoknak, akik Egyiptomba terveznek utazni. Összegyűjtöttem néhányat azok közül az úticélok közül, amelyeket mindenképp érdemes megnézni, ha Egyiptomban jársz.
Az ikonikus piramisok és a Szfinx az egyiptomi pompa megtestesítői. Ezek a hihetetlen építmények, amelyek a Kr. e. 2580-2510 közötti időszakra nyúlnak vissza, nemcsak az ókori mérnöki és építészeti tudásról tanúskodnak, hanem komoly történelmi és kulturális jelentőséggel is bírnak.


A királyok völgye a Nílus nyugati partján, Luxor közelében fekvő hely 63 királyi sírnak nyújt otthont, köztük Tutanhamon és Ramszesz sírjának. Az egyiptomi mitológiával gazdagon díszített sírok mély betekintést nyújtanak az ősi temetkezési szokásokba és hiedelmekbe. Ha pedig már a királyokról van szó, tegyünk említést az istenekről is, így a kedvenc oldalam névadója, Amunra is szóba jöhet. AmunRa, akit gyakran egyszerűen csak Amun vagy Ra néven emlegetnek, az ókori egyiptomi vallás egyik fő istensége volt, amely két különböző isten, Amun és Ra összeolvadását testesítette meg.

Luxorban a karnaki templomkomplexum hatalmas méreteiről és pompájáról ismert. A mintegy 30 fáraó hozzájárulásával készült komplexum számos templomot, szentélyt és obeliszket tartalmaz, így az egyiptomi történelem és építészet iránt érdeklődők számára kötelező látnivaló.
Ezek az úti célok Egyiptom történelmének, kultúrájának és természeti szépségeinek gazdag szövevényét nyújtják.

Szóljon hozzá!