oz felni

A OZ felni mérhető paraméterei

A keréktárcsák vásárlásán gondolkozók nem csupán a tömegre és külsőre kell koncentráljanak, hiszen egyéb tényezők is fontosak, ha a tökéletes szettet akarják megvenni. Az OZ felni megvétele előtt igenis kötelező alaposan megvizsgálni azokat a sublerrel és colstokkal mérhető jellemzőket, amik kihatnak a verda teljesítményére és biztonságára, illetve a tárcsa működésére.

Érthető is ezeknek a fontossága, ugyanis mielőtt mérlegre kerülne a kiszemelt OZ felni és azt tudná mondani az ember, hogy mennyire szép, tudni kell, hogy egyáltalán jó-e a méret. Minden OZ felni és természetesen bármilyen egyéb márkájú keréktárcsa is öt fontos mérettel rendelkezik.

Mindegyikkel alaposan foglalkozni kell már csak azért, hogy aztán ne ártson a döntésével magának és persze az autójának a vásárló. Kissé megzavarja az OZ felni választást egyeseknél, hogy bizonyos paramétereket hüvelykben, colban míg másokat milliméterben adnak meg. Pedig nem kell zavaró legyen, hiszen az összehasonlíthatóság mindig adott, illetve amit az egyik OZ felni esetében colban tüntettek fel, azt egy másik terméknél is így tették.

A Golf 4 felni egyik legfőbb paramétere

Mik hát azok a mérhető adottságok, amikre figyelni kell a vásárláskor. Amit először említeni szokás, és nincs ez másképp a Golf 4 felni esetében sem, az a névleges átmérő. Lehet ez 15-ös, 17-es és 19-es is. A számokat colban adják meg, ami SI-mértékegységben 25,4 milliméterrel egyenértékű.

Persze a Golf 4 felni nézegetésekor nem szükséges leállni méricskélni, hiszen csak még jobban összezavarodik az ember. Bőven elég, ha a keréktárcsa gyártói tisztában vannak vele, hogy hol is kell mérni azt a 17 colt. Az érdeklődő egyetlen feladata, hogy le tudja olvasni a Golf 4 felni oldalán a méretet.

Minden tárcsára rá vannak írva a különféle méretek és egyéb adatok. A gyakorlottabbak pedig szemre meg tudják mondani az átmérőt. Nagyon fontos még a névleges szélesség. Itt már nem csak egész értékekkel kell számolni, hanem felesekkel és gyakran negyedesekkel is. Az átmérővel ellentétben itt már jókora játéktere van a vásárlónak, mert több centivel szélesebb vagy keskenyebb gumit is fel lehet húzni ugyanarra a felnire.

Szóljon hozzá!