szeder hatása

Szinte végtelen a szeder hatása

Magyarországon szinte mindenhol elterjedt a fekete szeder, latin nevén a Rubus plicatus. Vajon mennyire használjuk fel ennek a csodálatos gyógynövénynek a kiváló hatásait? Ugyanis számtalan egészségügyi probléma kialakulása megelőzhető a szeder hatása által, szinte nem is lehet felsorolni, hogy mi mindenre jó a gyümölcs. Kiváló antioxidáns tartalommal rendelkezik, tehát a daganatos megbetegedéseket is elkerülhetjük a fogyasztásával, de ha már megvan a baj, akkor kiegészítő kezelésként szintén alkalmazható.

Továbbá, a szeder hatása kiterjed a memóriazavar kialakulásának megakadályozására, de védi az ereket, öregedésgátló, gyulladáscsökkentő, erősíti a mellékvesét, gyomorfekély ellen is hasznos, szabályozza a véralvadást, erősíti az immunrendszert. Magas mangántartalma miatt kitűnő azoknak a személyeknek, akik csontritkulásban vagy epilepsziában szenvednek. Amint látjuk, a szeder hatása rendkívül szerteágazó, kizárólag jót tesz a szervezetünknek, ezért frissen és koncentrátum formájában is érdemes fogyasztani.

Tökmagolaj adagolása precíz módon

A tökmagolajat jótékony hatásai miatt fogyasztjuk, de haj- és bőrápoló készítményként szintén megállja a helyét. Természetesen a titok mindig az apró részletekben rejlik, a tökmagolaj adagolása ugyanis pontos kell legyen ahhoz, hogy a kívánt eredményt elérhessük. Már napi 1-2 kanál tökmagolaj elfogyasztásával javulhat a memóriánk, de megelőzhetőek vele a szív- és érrendszeri megbetegedések, illetve a prosztatagondok. Szokták még javasolni ezt a terméket húgyúti fertőzések megelőzésére és kezelésére.

A benne található telítetlen zsírsavaknak köszönhetően lassítja az érelmeszesedés kialakulását is. Allergiás időszakban vagy egy hosszabb betegségből történő felépülés idején még fontosabb a tökmagolaj adagolása, hiszen az ásványianyag-tartalmával erősíti az immunrendszert. Tartalmaz még fitoösztrogéneket, így a menopauza kellemetlen tüneteit is képes enyhíteni. A tökmagolaj adagolása elolvasható a flavin7gold.hu weboldalon található leírásban. Ennek minden tanácsát érdemes megfogadni.

Szóljon hozzá!