kerttervezés

A kerttervezés optimális eredményhez vezet

A házkörüli terület berendezhető önállóan is, de a szakértők szolgáltatásainak az igénybevételével professzionális és időtálló megoldás alakítható ki. Az automataontozorendszeres.hu weboldalt működtető vállalat, az öntözőrendszerek kialakítása mellett, a komplett kerttervezés feladatát is elvégzi, amennyiben erre igény van. A kerttulajdonos elképzeléseit és gondolatait veti papírra a kertépítő, ezt követi egy konzultáció, aminek során kialakul az adott kert adottságaihoz mérten leginkább optimális kerttervezés, ami magába foglalja a gyepszőnyeget, az esztétikus növényeket, a kiegészítő elemeket, a sétaútvonalakat, a játszótereket és még sok minden mást is, ha szükséges és mindezt olyan módon, hogy illeszkedjen a helyszínhez.

A tervezés gazdaságossá is teszi a kiépítést, a gondos számításoknak köszönhetően csak annyi alapanyag kerül beszerzésre, amennyi éppen kell. A kerttervezés fontos kérdései, hogy mekkora összeget kíván a tulajdonos ráfordítani, mit szeretne megtartani a meglévő elemek közül és milyen célra van szánva a terület.

A locsolórendszerek terén igen nagy a kínálat

A szükséges vízmennyiség biztosítása a kertben, konyhakertben található növények felé megoldható részlegesen hagyományos öntözéssel is, ami a tulajdonos aktív részvételét feltételezi. Az effektivitás és a konformitás fokozása érdekében, ajánlott a locsolórendszerek terén tájékozódni. Egy ilyen hálózat kiépítésével a kert mindig üde és zöld marad, mégpedig úgy, hogy a tulajdonosnak nincs rá gondja. A körülmények és az adottságok minden esetben másmilyenek, ezért a locsolórendszerek is különféle kialakításban és összetételben kaphatóak. Jellemző a zónákra való osztottság, talajba ásott csövek és csepegtető- vagy szórófejek alkalmazásával.

A víz ezekbe a zónákba szelepek segítségével jut el, majd onnan kikerül az öntözendő területre. A vezérlőegység elektromos, ez nyitja és zárja a szelepeket az előre beállított programnak megfelelően. Igen hasznos elem a locsolórendszerek szempontjából a beépített eső- vagy fagyérzékelő, aminek köszönhetően feleslegesen nem fog a hálózat működni.

Szóljon hozzá!