segway

A Segway rövid bemutatása

Lényegében ez egy önegyensúlyozó elektromos meghajtású kétkerekű, ami remek választás lehet rövidebb távok megtételéhez. A Segway sokféle variációban kapható. A feltalálása Dean Kamen amerikai mérnök nevéhez köthető. A legelső modellt 2001 december 3-án mutatták be New Yorkban. Az eszközt bekapcsolt állapotban a kerekek között helyet kapó elektromos motorok tartják függőleges helyzetben, illetve egyensúlyban. Az irányítását két beépített számítógép végzi.

A Segway giroszkóp és különböző érzékelők segítségével, másodpercenként közel 100-szor korrigálja a pozícióját. A végsebessége 20 km/h. Egyre több rendőr és biztonsági őr használja járőrözéshez. Előszeretettel alkalmazzák nagyobb területű rendezvényeken, szórakoztató parkokban, városnéző túrákon. A legtöbb európai országban nem szükséges hozzá jogosítvány és rendszámtábla. Persze vannak kivételek. Ha szeretné magával vinni a nyaralásra, akkor érdemes tájékozódni. Magyarországon a Segway hivatalosan nem minősül járműnek, így vezetési engedély nélkül használható.

Az elektromos roller Budapest városában igen elterjedt

A termék megvásárlásának rengeteg előnye van, ezért érdemes elgondolkodni ezen a lehetőségen. Az elektromos roller Budapest szaküzleteiből garanciával szerezhető be. Környezetbarát, alacsony a fenntartási költsége, gyors, nem szükséges hozzá jogosítvány és könnyen megtanulható a használata. Aki rendelkezik egy kis egyensúlyérzékkel, annak gyerekjáték lesz a járművel való közlekedés. Napjainkban már kapható nagyobb teljesítményű változat is, aminek a végsebessége 75 km/h.

Az elektromos roller Budapest városában egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Függetlenül attól, hogy nem szükséges hozzá vezetői engedély, a szabályokat be kell tartani, vagyis a használatakor tilos alkoholt fogyasztani! Kimondottan csendes üzemelés közben, így egyáltalán nem fogja zavarni embertársait, ha éjszakai városnézésre indul. Minimális karbantartást igényel, ami azt jelenti, hogy az árammal való feltöltésén kívül, nem igazán kell mással foglalkozni. Az elektromos roller Budapest áruházaiban sokféle színben és teljesítményben van jelen.

Szóljon hozzá!