alufelni

Az alufelni előnye az acélfelnivel szemben

A gépjármű kereke alapvetően egy gumiabroncsból és egy keréktárcsából áll. Az utóbbi lehet lemez- vagy alufelni attól függően, hogy milyen anyagból állítják elő. A lemezfelni acélból, az alufelni alumínium ötvözetből készül. Számos érvet és ellenérvet hozhatunk fel az egyik, illetve a másik típusú mellett is.

Az acélfelni olcsóbb, a kinézete egyszerűbb, általában egy mintával gyártják. A könnyűfémfelni súlya könnyebb, a kialakítása stílust kölcsönöz az autónak, többféle mintázattal, sok színben és méretben kapható. Jobban ellenáll a korróziónak és a mechanikus elhasználódásnak, illetve jobb hűtést nyújt a fékeknek. Nem mindegy azonban, hogy milyen könnyűfém felnit vásárolunk a gépjárművünkre.

Mindig az adott autó keréktárcsa paramétereit ismerve válasszuk ki a számunkra megfelelő terméket. Az alu-felni.eu webáruházban lehetőség van az autó márkája és típusa szerint megkeresni a hozzáillő felniket, a termékleírásokból bővebb információt is megtudhatunk az egyes márkákról. A könnyűfém felni bizonyos mértékig javítható, de azont túl jobb, azonnal kicserélni.

Mire figyeljünk Toyota Yaris felni cseréje esetén?

Az ideális állapotú keréktárcsa használatával növekszik az abroncs és a futómű alkatrészeinek hasznos élettartama. A Toyota Yaris felni kiválasztásához is segítségünkre lehetnek az alufelni katalógusok, a megfelelő típus kiválasztása után sokféle modell közül keresgélhetünk.

Mindenképp érdemes a téli és a nyári gumiabroncsokat is felnire szerelve tartani, így évszakváltáskor kevesebb munkával jár az átcserélésük. Szakértők szerint nyári gumikhoz érdemes alufelnit, téli gumiszetthez pedig lemezfelnit használni. Ugyanakkor a pihenő fázisban levő keréktárcsákat ajánlott még csere előtt átnézetni, esetleg megjavíttatni.

A Toyota Yaris felni cseréjekor a kerékcsavarok állapotát is ellenőrizni kell, ha sérültek vagy menethibásak, mindenképp újakat kell venni. A használaton kívüli könnyűfémfelniket célszerű a téli időszakban a szennyeződésektől megtisztítva, száraz helyen, és nem közvetlenül egymásra borítva tárolni, hogy ne deformálódjanak.

Szóljon hozzá!