Ha nagy a baj, marad a radiátor szerelés

A központi fűtési rendszer legfőbb elemei közé tartozik a kazán, számos hőleadó egység és persze az ezeket összekötő csővezeték. A fűtőtestek végzik a hő leadását, vagyis a lakás fűtését. Ha valami baj van ezekkel, foltokban melegednek vagy egyáltalán nem képesek a hő leadására, a radiátor szerelés nem várhat.

Magyarországon is az egyik legelterjedtebb hőleadó eszköz a radiátor, aminek ugye számos típusa van. Rozsdamentes, alumínium, öntött vas és réz radiátorok közül lehet választani, megannyi formában, színben és kivitelben. A radiátor szerelés gyakran azért válik szükségessé, mert ugye mégiscsak olyan szerkezetekről van szó, amik folyamatosan megtelnek vízzel.

Az évek során pedig ez kisebb-nagyobb károkat okozhat. A gondok orvoslása minden esetben gyors beavatkozást követel meg, ugyanis amellett, hogy a fűtés nem működik, megeshet, hogy az elfolyó víz nagy károkat okoz a házban. Mikor is biztos, hogy kötelezővé vált a radiátor szerelés?

A már működő, régóta üzemelő fűtésrendszereknél előfordulhat, hogy a hőleadó egységből szivárog, csöpög a víz. Ilyenkor megeshet, hogy elegendő kisebb javítási munka elvégzése is, de olykor radiátorcserére van szükség. Természetesen egy szakember meg tudja mondani, hogy pontosan milyen feladatokat kell elvégezni.

Gázkazán karbantartás: amiről nem szabad megfeledkezni

A Fűtés Revital az egyik legfontosabb feladatának tartja, mint profi szerviz cég, hogy a technikai tudását mindig fejlessze és szakértelmét bővítse. Ennek köszönhetően pedig a gázkazán karbantartás, szerelés, üzembe helyezés és csere nem fog gondot okozni a szakembereknek. Mire is lehet számítani, amikor kötelezővé vált a gázkazán karbantartás?

Nos, először is a mester portalanítja az égősort és a hőcserélőt megszabadítja mindenféle kosztól, piszoktól. Nem maradhat ki továbbá a biztonságért felelős berendezések ellenőrzése, tisztítása, illetve fontos lépés még a kazántest koromtalanítás kiszereléssel, átmosással. Biztosra veheti minden tulaj, hogy az évente egyszer elvégezett gázkazán karbantartás nagymértékben segíti a rendszer működését és meghosszabbítja a berendezés élettartamát.

Szóljon hozzá!