lábápolás

Lábápolás házi praktikákkal

Amennyiben nincs ideje pedikűröshöz menni, akkor érdemes kipróbálni néhány házi praktikát. A lábápolás sokféle módszerrel történhet. Célszerű este, lefekvés előtt időt szakítani rá, amikor már nem kell sehová mennie. Ahhoz, hogy a bőr kellőképpen felpuhuljon, javasolt 10-15 percig áztatni. A vízbe tehet néhány csepp mandula- vagy teafa olajat. Ez azért indokolt, mert például a teafa olajnak fertőtlenítő hatása van, így a lábgomba ellen is eredményes lehet.

Ezt heti 1-2 alkalommal érdemes megismételni. Szebbé varázsolja a bőrt és a körmöket. A lábápolás elengedhetetlen abban az esetben, ha bőrkeményedésről van szó. A radírozás remek alternatíva a kezelésében. Eltávolítja az elhalt hámsejteket, hogy a bőr megújulhasson. A pakolások is sokat segíthetnek a célja elérésében. Az otthoni pedikűrözés alkalmával fontos, hogy a körmeit egyenesre vágja. Nem szabad túlságosan visszavágni és a széleit lekerekíteni. A lábápolás házi praktikákkal sokkal kevesebb pénzbe kerül. A siker titka a rendszerességben rejlik.

Visszér eltüntetése rendszeres mozgással

Ennek az alattomos betegségnek már a kezdeti jelei szembetűnőek. A visszér eltüntetése megfelelő életvitellel valamennyire elérhető. Az alsó végtagokban lévő izompumpák rendszeres működtetése kiemelten fontos a vér keringetése céljából. Amennyiben a kezelés időben lesz megkezdve, akkor elkerülhető a súlyosabb problémák kialakulása, mint a lábszárfekély, a gyulladás, a lábelhalás, valamint a tüdőembólia. Érdemes olyan foglalkozást választani, ami lehetővé teszi a kisebb-nagyobb sétákat munkavégzés közben és fizikailag nem túlságosan megterhelő. A visszér eltüntetése könnyebb lehet, ha rendszeresen mozog. A sportok közül kitűnő választás lehet az úszás, aminek során a testre nehezedő víz nyomása az alsó végtagokból kipréseli a vért, így a telt vénák kiürülnek. Az úszás mellett, a kerékpározás is remek döntés lehet. Nagyon jól megmozgatja a láb izompumpáit. A visszér eltüntetése egyszerűbben megtörténhet, ha használ kompressziós harisnyát és a célra kifejlesztett kenőcsöket. Mielőtt bármit is tesz, kérje ki orvosa tanácsát!

Szóljon hozzá!