gázkonvektor szerelő

A gázkonvektor szerelő feladata a készülék karbantartása

A fűtési szezon közeledtével gondolni kell a fűtőberendezések, gázkonvektorok ellenőrzésére is. A gázkészülékek karbantartása speciális szakmai tudást igénylő feladat, amivel minden esetben gázkonvektor szerelő szakembert kell megbízni. Ilyenkor először is a bemeneti és kimeneti körök ellenőrzésére kerül sor, amit ajánlott évente kétszer, szezon elején és végén elvégezni.

A bemeneti kör a konvektor működését és gázellátását befolyásolja, ugyanis egy tömítés vagy egy szikráztató hibája is a készülék végzetes meghibásodásához vezethet. A felgyülemlett por is problémákat okozhat, aminek a tisztításával szintén ajánlott gázkonvektor szerelő kollégát megbízni.

A kimeneti kör az égéstermék elvezetésének feladatát végzi, amit biztonsági okokból kiemelten fontos rendszeresen ellenőrizni. A kémény hibája vagy rossz légkeringetés esetén ugyanis a szénmonoxid visszaáramolhat a lakótérbe, ami szénmonoxid mérgezést okozhat. Bölcs döntés tehát biztonságunk érdekében a gázkészülékek karbantartását rendszeresen, szakemberrel elvégeztetni.

A padlófűtés tisztítás növeli a hatékonyságot

A padlófűtés a fűtésrendszerek között az egyik legkorszerűbb és leggazdaságosabb megoldás, amit széles körben kedveltté tesz a kiemelkedően jó hőérzet. Az előnyei közé sorolható még, hogy könnyű telepíteni és karbantartani, továbbá a lakótérből sem vesz el plusz helyet, ami szűkebb terek esetében lehet pozitív tulajdonság.

A hosszú távú megfelelő működésért azonban szükséges a rendszert időnként karbantartani. A fűtésszerelő szakember által 4-5 évente elvégzett padlófűtés tisztítás megelőzheti a kazán idő előtti meghibásodását és a fűtési rendszer gazdaságosabb működését eredményezi.

Ha tehát azt tapasztaljuk, hogy megnövekedett a gázfogyasztás, akkor esedékessé vált a padlófűtés tisztítás. Az elkoszolódott rendszer ugyanis nagyobb energiafelhasználással képes az adott hőfok elérésére. Ezért szükséges a speciálisan erre a célra tervezett géppel és vegyszerekkel történő, szakemberek által elvégzett tisztítás még a fűtési szezon beállta előtt.

Szóljon hozzá!